Συλλογή Ωαρίων / Συλλογή Σπέρματος

Συλλογή ωαρίων

Η διαδικασία της συλλογής των ωαρίων (ωοληψία) πραγματοποιείται 36 ώρες μετά την ένεση της ωορρηξίας.  Συνήθως η ένεση της ωορρηξίας  χορηγείται αργά το βράδυ (π.χ. 22:00), έτσι η ωοληψία γίνεται νωρίς το πρωί (π.χ. 8:00).

Δεν επιτρέπεται να φάτε ή να πιείτε οτιδήποτε (συμπεριλαμβανομένου του νερού) από τα μεσάνυχτα της  προηγούμενης νύχτας.  Κατά την άφιξή σας στο ‘Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης  Πεδιαίος’, ένα μέλος της ομάδας μας θα σας υποδείξει ένα δωμάτιο, όπου μπορείτε να προετοιμαστείτε για τη διαδικασία.

Όταν όλα είναι έτοιμα, μια νοσηλεύτρια θα σας μεταφέρει από το δωμάτιό σας στο χώρο του χειρουργείου όπου θα γίνει η διαδικασία της ωοληψίας.  Η διαδικασία γίνεται κάτω από γενική αναισθησία με την παρουσία Αναισθησιολόγου.   Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα είστε εντελώς κοιμισμένη.  Η διάρκεια είναι περίπου 10 λεπτά.  Ο γιατρός θα συλλέξει τα ωάρια σας με καθοδηγούμενη παρακέντηση ωοθυλακίων μέσω υπερήχων.  Αυτά θα μεταφερθούν αμέσως στο εργαστήριο από τους εμβρυολόγους για να ξεκινήσει η διαδικασία της γονιμοποίησης.

Συλλογή Σπέρματος

Συνήθως το σπέρμα που θα χρησιμοποιηθεί για τη γονιμοποίηση συλλέγεται την ημέρα της ωοληψίας (10:00 πμ το αργότερο).

Για την καλύτερη δυνατή ποιότητα σπέρματος, συστήνεται να συλλέγεται μετά από 2-5 μέρες σεξουαλικής αποχής.  Σε περίπτωση που το σπέρμα συλλέγεται εκτός του κέντρου  μας, πρέπει από την ώρα συλλογής μέχρι την ώρα που θα φτάσει στο κέντρο μας, να κρατηθεί κοντά στο σώμα για να διατηρηθεί στη σωστή θερμοκρασία (θερμοκρασία σώματος)  και να παραδοθεί στο εργαστήριο μέσα σε μια ώρα από την ώρα παραγωγής.

Στην περίπτωση χρήσης σπέρματος από δότη, ή παγωμένου σπέρματος του  συντρόφου, τότε ξεπαγώνεται και ετοιμάζεται την ημέρα της ωοληψίας.

Πίσω στη διαδικασία