Ένας γιατρός, μια κλινική και μια ιστορία λαμπρή

Pedieos IVF Center

03/08/17 – 09:25

Ήταν η 25η Ιουλίου του 1978, όταν ολάκερη η ανθρωπότητα, αποσβολωμένη και έκθαμβη, μάθαινε για τη γέννηση ενός βρέφους στην Αγγλία που ήταν το «πρώτο παιδί του σωλήνα». Η κυρία Λέσλι Μπράουν έφερνε στον κόσμο τη Λουίζ, ένα κοριτσάκι βάρους 2 κιλών και 25 γραμμαρίων που φαινόταν και ήταν υγιέστατο. Ήταν η πρώτη πετυχημένη εξωσωματική γονιμοποίηση που συνέβαινε ποτέ.

Είχε τότε επικρατήσει παντού μεγάλη χαρά αλλά και μεγάλη αναστάτωση, αφού σοκαρισμένοι, πολλοί απλοί άνθρωποι παρανόησαν πως θα δημιουργούνται τεχνητά παιδιά.

«Αν διαβάσεις Τύπο της εποχής θα σου δοθεί η εντύπωση πως είχαν έρθει στη Γη εξωγήινοι» μου λέει με βλέμμα σπινθηροβόλο και ευτυχία εμφανή, που τόσα χρόνια μετά ακόμη καλά κρατεί, ο δόκτωρ Κρίνος Τροκκούδης,πρωτοπόρος στο θέμα γιατρός στο νησί μας.

«Στην πραγματικότητα βέβαια η εξωσωματική είναι μία τεχνική που εφαρμόζεται για να αντιμετωπίσει κανείς την υπογονιμότητα ενός ζευγαριού, όταν απλές μέθοδοι αποτυγχάνουν. Δεν αλλάζει το DNA, ούτε επηρεάζει παντοιοτρόπως το παιδί που θα προέλθει από τη θεραπεία» συμπληρώνει ο δόκτωρ.

Read more….avant-garde.com.cy

http://avant-garde.com.cy/fabulous/enas-giatros-mia-kliniki-kai-mia-istoria-lambri