Αφροδίτη Τράπεζα Ωαρίων

Οι Δότριες μας

 • Η τράπεζα ωαρίων μας αποτελείται από δότριες διάφορων εθνικοτήτων, χάρη στο μεγάλο αριθμό φοιτητών που φοιτούν στα διεθνή πανεπιστήμια της περιοχής μας και στη μεγάλη εισροή εργατικού προσωπικού που έρχονται στην Κύπρο να δουλέψουν.
 • Οι κύριες εθνικότητες δοτριών είναι Καυκάσιες, Ασιάτισσες και Αφρικανές
 • Οι δότριες είναι μεταξύ 18-33 χρονών βάση νόμου.
 • Όλες οι δότριες μας προσφέρονται οικειοθελώς για τη διαδικασία και η επιλογή, εξέταση και αποζημίωση τους γίνονται με βάση τους κανονισμούς του HFEA (Ην. Βασίλειο), FDA (ΗΠΑ) και Canada Health.
 • Μέσω της τράπεζας ωαρίων μας προσφέρουμε Φρέσκα και Παγωμένα ωάρια. Αν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ωάρια ή να δημιουργήσετε έμβρυα στο Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πεδιαίος, παρακαλώ αποταθείτε στη σελίδα μας «Εξωσωματική με Δωρεά Ωαρίων».


Ποσοστά Επιτυχίας

Παγωμένα ωάρια από την Τράπεζα Ωαρίων Αφροδίτη έχουν πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε κλινικές εγκυμοσύνες που φτάνουν το 78% στην πρώτη εμβρυομεταφορά. Τα υψηλά αυτά ποσοστά επιτυχίας προήλθαν μετά από μελέτη 3 χρόνων σε συνεργασία με κλινικές στο Ισραήλ και την τράπεζα σπέρματος CryoBank Israel.

Με χρήση σπέρματος από την τράπεζα σπέρματος CryoBank στο Ισραήλ, τα ποσοστά επιτυχίας σε κλινικές εγκυμοσύνες στην ΠΡΩΤΗ εμβρυομεταφορά ήταν στο 78%.

Με χρήση σπέρματος από το σύζυγο, τα ποσοστά επιτυχίας ήταν 60%.

Τι αποδεικνύει αυτό:

 1. Παγωμένα ωάρια από την Τράπεζα Ωαρίων Αφροδίτη έχουν πολύ καλή επίδοση εάν το σπέρμα είναι υψηλής ποιότητας και η διαδικασία γίνει σωστά
 2. Η ποιότητα σπέρματος επηρεάζει σημαντικά τα ποσοστά επιτυχίας


Διαδικασία Διαλογής

Όλες οι δότριες μας περνούν από μια πολύ αυστηρή διαδικασία διαλογής η οποία πληροί τα κριτήρια του HFEA και του FDA.

Αρχικά, γίνεται μια λεπτομερής συνέντευξη και εξέταση από τις συντονίστριες και το γιατρό μας που συμπεριλαμβάνουν:

 • Οικογενειακό ιατρικό ιστορικό για προηγούμενες 2-3 γενιές
 • Προσωπικό ιατρικό ιστορικό
 • Κατανάλωση αλκοόλ, χρήση παράνομων ουσιών και κάπνισμα
 • Μόρφωση, εργασιακή πείρα και ενδιαφέροντα/ασχολίες
 • Εκτενής ιατρική και γυναικολογική εξέταση
 • Αιματολογικές εξετάσεις ρουτίνας: Ομάδα αίματος, ΑΜΗ, Θαλασσαιμία, Δρεπανοκυτταρική Αναιμία, Ηπατίτιδα Β, Ηπατίτιδα Γ, HIV, Σύφιλη, Χλαμύδια (PCR), Γονόρροια (PCR) και Κυτταρομεγαλοϊό (CMV).

Γενετικός Έλεγχος

Όλα τα ωάρια από δότριες που βρίσκονται υπό καταψυξη στην Τράπεζα Ωαρίων Αφροδίτη έχουν εξεταστεί για άνω των 250 γενετικών ασθενειών (υπολειπόμενα γονίδια), προσφέροντας έτσι έναν από τους πιο εκτενείς ελέγχους γονότυπου που προσφερει οποιαδήποτε τράπεζα ωαρίων στον κόσμο.

Εγγυήσεις

Προσφέρουμε τις ακόλουθες εγγυήσεις στην γονιμοποιηση των ωαρίων που χρησιμοποιουνται, υπο τον ορο ότι το σπέρμα ειναι φυσιολογικο, σύμφωνα με τις παραμετρους του Παγκοσμιου  Οργανισμου Υγείας (WHO).

Αριθμός ΩαρίωνEγγύηση
8 Ωάρια2 Βλαστοκύστεις
6 Ωάρια1 Βλαστοκύστη
Mini (3-4)1 έμβρυο 3ης μέρας

– Για το mini πακέτο μας – Αυτές είναι δότριες της τράπεζας μας με μικρό απόθεμα ωαρίων λόγω μεγάλης ζήτησης, από τις οποίες οι περισσότερες έχουν αποδεδειγμένη γονιμότητα.
– Όταν η εγγύηση είναι για 1 ή 2 βλαστοκύστες, ή έμβρυα 3ης μερας, εννοούμε σαν ελάχιστη εγγύηση. Μπορούν να δημιουργηθούν περισσότερα έμβρυα.
– Αν δημιουργηθούν περισσότερα από τα εγγυημένα έμβρυα, εννοείται πως θα δοθούν στους ασθενείς χωρίς επιπλέον χρέωση.
– Αν δημιουργηθούν λιγότερα από τα εγγυημένα έμβρυα, για παράδειγμα 1 βλαστοκύστη αντί 2, τότε οι ασθενείς έχουν δυο επιλογές: είτε θα χρησιμοποιηθεί η 1 βλαστοκύστη και θα πληρώσουν λιγότερα είτε θα χρησιμοποιήσουμε περισσότερα ωάρια μέχρι να δημιουργηθούν τουλάχιστον 2 βλαστοκύστες.
– Αν δε δημιουργηθούν καθόλου έμβρυα, τότε οι ασθενείς δεν έχουν καμία οικονομική υποχρέωση στο Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πεδιαίος.

Ανταγωνιστικές Τιμές

Θεωρούμε ότι η θεραπεία με Δωρεά Ωαρίων οφείλει να είναι προσιτή σε οποιοδήποτε τη χρειαστεί, έτσι εμείς δημιουργήσαμε πολύ ανταγωνιστικες τιμες χωρίς να διακινδυνεύουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας.

Οποιοσδήποτε ασθενής ή κέντρο γονιμοποίησης μπορεί να παραγγείλει όσα ωάρια επιθυμεί από την Τράπεζα Ωαρίων Αφροδίτη γιατί κοστολογούνται ανά ωάριο και ετσι αποφευγονται οι περιορισμοι και μειονεκτηματα που εχουν  τα «πακέτα προσφοράς».

Ανωνυμία

Κάθε χώρα έχει τη δική της πολιτική όσον αφορά την ανωνυμία των δοτριών.

Σε χώρες που ακολουθούν την πολιτική της ανωνυμίας, το παιδί και οι γονείς δεν έχουν καμία απολύτως πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία του δότη. Εάν η διαδικασία είναι μη-ανώνυμη, το παιδί (αλλά όχι οι γονείς) μπορεί να έχει πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία του δότη σε μια συγκεκριμένη ηλικία (14, 16 ή 18 χρονών).

Τράπεζες σπέρματος και ωαρίων σε όλο τον κόσμο είναι αναγκασμένες να ακολουθούν τους κανονισμούς και την πολιτική κάθε χώρας όταν αποστέλλουν γαμέτες που θα χρησιμοποιηθούν για δημιουργία εμβρύων και εμβρυομεταφορά. Το Κέντρο Εξωσωματικής Πεδιαίος ακολουθεί την ίδια πολιτική με ασθενείς από το εξωτερικό.

Διεθνείς Διαπιστεύσεις

Ακολουθούμε τις οδηγίες και κανονισμούς προς συμμόρφωση των διεθνή προτύπων.

 • Άδεια από το EU Tissue and Cells Directive
 • Εγκριση από το FDA (ΗΠΑ)
 • Συμμόρφωση στους κανονισμούς του HFEA (Ην. Βασίλειο)
 • Συμμόρφωση στους κανονισμούς του Καναδά
 • Συμμόρφωση στους κανονισμούς της Ιρλανδίας

Επιλέγοντας την Κατάλληλη Δότρια

α) Φαινότυπος

Το πρώτο βήμα γίνεται με την συμπλήρωση της Φόρμας 2 που ακολουθεί, δίνοντας μας τα χαρακτηριστικά σας όπως και τα επιθυμητά χαρακτηριστικά της δότριας. Αυτές οι πληροφορίες, σε συνδυασμό με μερικές φωτογραφίες που θα μας αποστείλετε, θα χρησιμοποιηθούν για το ταίριασμα του φαινότυπου σας.

Μια από τις συντονίστριες της κλινικής μας θα σας στείλει τα Προφίλ Δοτριών που ταιριάζουν περισσότερο με την περιγραφή που μας δώσατε. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τις προτάσεις που θα σας σταλούν, τότε η υπεύθυνη συντονίστρια θα σας στείλει επιπλέον προτάσεις μέχρι να γίνει η τελική επιλογή από εσάς.

β) Γονότυπος

Κάθε δότρια είναι εξετασμένη για τουλαχιστο 250 γενετικές ασθένειες. Ο παροχέας σπέρματος μπορεί επίσης να εξεταστεί στις ίδιες ασθένειες, προς αποφυγή δημιουργίας εμβρύων που να εχουν οποιαδήποτε από αυτές της ασθένειες. Αυτός ο έλεγχος είναι σήμερα ο καλύτερος γενετικός έλεγχος σε θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης με δωρεά ωαρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την Τράπεζα Ωαρίων Αφροδίτη ή για επικοινωνία με τις συντονίστριες του κέντρου μας, παρακαλώ συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα: