Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση/ Έλεγχος

Pedieos IVF Center

30/08/17 – 11:40

Για πολλά χρόνια, ο μόνος τρόπος να ενημερωθεί ο γιατρός και οι γονείς για τα χρωμοσώματα του εμβρύου ήταν μέσω κάποιας επεμβατικής διαδικασίας, στην οποία είτε υγρό (αμνιοπαρακέντηση) ή ένα μικρό δείγμα του πλακούντα λαμβάνεται απευθείας από την μήτρα. Αυτές οι αναλύσεις παρέχουν πολλές πληροφορίες, αλλά οι επεμβατικές διαδικασίες συνδέονται με ένα μικρό ρίσκο αποβολής, αφού δυστυχώς η διάγνωση γίνεται στο ίδιο το έμβρυο που μεγαλώνει μέσα στη μήτρα.

Τώρα πλέον, όταν μία γυναίκα κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση, έχει τη δυνατότητα να κάνει βιοψία εμβρύου πριν εμφυτευτεί στη μήτρα της.  Η βιοψία εμβρύου χρησιμοποιείται για την επιλογή υγιών εμβρύων για εμβρυομεταφορά, τα οποία δεν φέρουν γενετικές παθήσεις ή χρωμοσωμικές ανωμαλίες, όπως Θαλασσαιμία, Σύνδρομο Down κ.τ.λ.

Στο Κέντρο «Πεδιαίος» χρησιμοποιείται η Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση  (PGD/ PGD)

Ενδείκνυται σε ζευγάρια που φέρουν υψηλό κίνδυνο μετάδοσης μιας συγκεκριμένης γενετικής πάθησης ή ανωμαλίας στους απογόνους τους (για παράδειγμα Θαλασσαιμία, Δρεπανοκυτταρική Αναιμία κ.τ.λ). Στο PGS υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις το φύλο του εμβρύου αν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους.

Ποίος μπορεί να ωφεληθεί από το PGS/ PGD:

  • Γυναίκες σε προχωρημένη ηλικία
  • Γυναίκες με ιστορικό από επαναλαμβανόμενες πρόωρες αποβολές εγκυμοσύνων, ή ιστορικό στο καρκίνο του μαστού.
  • Ζευγάρια με συνεχόμενες αποτυχημένες θεραπείες Εξωσωματικής Γονιμοποίησης
  • Ζευγάρια τα οποία θέλουν να αποφύγουν τα παιδία τους να γεννηθούν με χρωμοσωμικές ανωμαλίες και ασθένειες, όπως Θαλασσαιμία.
  • Ζευγάρια που θέλουν να αποφύγουν τον προγεννητικό έλεγχο.

Μπορείτε να λάβετε δωρεάν συμβουλή σήμερα στο κέντρο μας τηλεφώντας στο     22-670850 ή επισκεφτείτε την ιστιοσελίδα μας www.pedieos.com.cy.